Koningsdag Apeldoorn 2021: een spraakmakend Oranjefeest! - K055

Koningsdag Apeldoorn 2021: een spraakmakend Oranjefeest!

   Terug naar nieuws
18 maart 2021 13:37

Stichting Oranjefeesten Apeldoorn start crowdfundingsactie ‘Apeldoorners voor Apeldoorners’

Evenals afgelopen jaar is het ook dit jaar helaas niet mogelijk om op Koningsdag het traditionele Oranjefeest in de Apeldoornse binnenstad te organiseren. Dit betekent dat de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn, een vrijwilligersorganisatie, ook dit jaar geen inkomsten heeft. Wij vinden dat Koningsdag in Apeldoorn niet ‘ongemerkt’ voorbij mag gaan. Het is juist nu tijd om die nationale feestdag wel met elkaar te vieren. Daarom hebben we in samenwerking met enthousiaste ondernemers en collega organisaties een passend alternatief programma bedacht. Wij vragen de inwoners van Apeldoorn ons met een financiële bijdrage te helpen met de uitvoering van dat programma.

U maakt het daarmee mogelijk om bewoners en medewerkers van alle woon – zorgcentra en verpleeghuizen in Apeldoorn op Koningsdag te verrassen met Oranjegebak (ca. 3700) bij de koffie. Daarnaast komen er diverse binnen en buiten activiteiten waaronder een thuiskunst wedstrijd voor alle leeftijden waarbij een deskundige jury de inzendingen beoordeelt en waarvoor prijzen beschikbaar komen. Ook de horeca en winkelcentra willen we betrekken bij deze alternatieve Apeldoornse Koningsdag. Passende Oranje wandel- fiets- en auto routes zijn in voorbereiding, een nieuw culinair Oranje recept is in de maak en Rapper Dani werkt aan een Koningsdagrap. Kortom een veelzijdig programma.

Iedereen die 5 euro of meer doneert doet mee aan een loterij met een bijzondere hoofdprijs: op Koningsdag met twee personen aanwezig zijn bij een life optreden van Rapper Dani. Er zijn ook nog andere prijzen beschikbaar.

Met een opbrengst van 5000 euro zijn wij enorm geholpen, maar doneert u gul, want dan kunnen wij alles wat boven dat streefbedrag binnenkomt onder andere Apeldoornse initiatieven verdelen. Zoals de Voedselbank en de dak- en thuislozen opvang. Ook de Apeldoorners die hier gebruik van moeten maken verdienen een steuntje in de rug van Apeldoorners.

U kunt doneren via: https://voorapeldoorn.nl/apeldoornersvoorapeldoorners

De Apeldoorners rekenen op u!