pexels-jéshoots-4314

Apeldoornse Oranje autopuzzeltocht

   Terug naar het programma

Buitenhuis Groepsuitjes, Stichting Oranjefeesten Apeldoorn en Wegrestaurant De Kar organiseren samen met diverse verenigingen uit de gemeente Apeldoorn, op Koningsdag, de Apeldoornse Oranje autopuzzeltocht. Een super gezellige, coronaproof, autopuzzeltocht door de gemeente Apeldoorn om samen met je partner of gezin aan deel te nemen.

Met het routeboek op schoot rijd je in jouw eigen auto een mooie puzzelroute van ongeveer 60 km. Natuurlijk draag je een oranje sjaal of hoed voor het ultieme Koningsdag-gevoel! Al doet de titel dat wel vermoeden, het is geen race. Doe vooral rustig aan en geniet van dit Koningsdag-uitje. Het routeboek is eenvoudig te volgen, dus ervaring is geen must.

De route leidt je via mooie weggetjes langs diverse drive-thru’s met controleposten door de gemeente Apeldoorn. Halverwege de tocht kom je langs wegrestaurant De Kar. Daar kan je, in alle rust, op de grote parkeerplaats genieten van een lekker kopje koffie/thee of ranja met een overheerlijke oranje tompouce. Onderweg los je allerlei raadsels en puzzels uit het routeboek op, die veelal met de route of met Koningsdag te maken hebben. Voor kinderen t/m 10 jaar zijn er route bingokaarten gemaakt; met afbeeldingen van allerlei dingen die ze tegen kunnen komen onderweg. Is je kaart vol? Dan heb je bingo en ontvang je een cadeautje op het eindpunt.

Bij de drive-thru’s ga je de auto niet uit. Zelfs de koffie met tompouce wordt bij je auto afgegeven tegen inlevering van het voucher, welke je bij de start ontvangt. Alleen zo kunnen we het coronaproof organiseren.

Equipes met de meeste punten maken kans op de prijzen, waaronder diverse dinerbonnen van de Apeldoornse horeca.

Door onderweg een selfie te maken van jouw oranje outfit en die op Koningsdag op Facebook te plaatsen, maak je kans op een uur lang gratis gebruik van alle attracties op de door Stichting Oranjefeesten georganiseerde Kermis. Vermeld bij jouw foto Apeldoornse Oranje Autopuzzeltocht en plaats een tag naar @K055Apeldoorn van Stichting Oranjefeesten Apeldoorn. Wie weet zijn jullie één van de 10 winnende auto’s!

Op het eindpunt laat je het routeboek met antwoorden achter en kunnen kinderen hun volle bingokaart inleveren.

Naast dat je een leuke invulling van Koningsdag hebt, steun je bovendien de verenigingen uit de gemeente Apeldoorn. Want de deelnemende verenigingen ontvangen per deelnemer aan de route een mooie vergoeding voor hun clubkas!

Welke verenigingen hun steentje bijdragen houden we nog even geheim. Net als de route, die geven we nog niet prijs.

Aanmelden

Je kunt alleen mee doen door vooraf een startplek te reserveren. Dat kan via hier.
Dit i.v.m. spreiding van de deelnemers/auto’s. Starten kan vanaf 10.00 uur. Laatste startmogelijkheid is 14.00 uur. De start is bij Buitenhuis Groepsuitjes, Veenhuizerweg 138 Apeldoorn (Apeldoorn-Osseveld).
Opgeven kan t/m zaterdag 24 april, maar wees snel, want VOL = VOL!

Er wordt op vooraf vastgestelde tijden gestart dus zorg dat je op tijd aanwezig bent op de door jullie gereserveerde starttijd. Dit om spreiding te reguleren. Je kunt eventueel op de parkeerplaats even wachten totdat je je kunt melden. Na je reservering ontvangt je een bevestigingsmail met informatie.

Na betaling (op 27 april) ontvang je het routeboek, een autonummer en een voucher voor de koffie/thee/ranja met tompouce onderweg. Dit autonummer leg je zichtbaar achter de voorruit van je auto in de drive-thru’s van horeca en verenigingen.

Je naam en het aantal personen is namelijk gekoppeld aan dit autonummer. Op deze manier gaat het opschrijven van punten en uitdelen van koffie/tompouces sneller en veiliger bij de drive-thru’s. Alle prijswinnaars worden donderdag 29 april rond 20:00 uur bekend gemaakt op o.a. de Facebookpagina van Buitenhuis Groepsuitjes Apeldoorn en van Stichting Oranjefeesten Apeldoorn.  

Inschrijfgeld

Volwassenen: € 15 p.p.
Kids t/m 12 jaar: € 10 p.p.

Voor de selfie actie geldt: er zijn 10 winnende auto’s met maximaal 4 personen per auto. Het is op uitnodiging van Stichting Oranjefeesten Apeldoorn, datum en tijdstip volgen later.Informatie

Prijs
gratis