acec

Start hulpactie en aanslaan houten biervat

   Terug naar oranje-nassau paviljoen (acec)

Start van de hulpactie en aanslaan houten biervat

Start van de hulpactie ‘Kunst & Cultuur Estafette Sint Maarten’ middels aanslaan van houten biervat door plaatsvervangend gevolmachtigd minister van Sint Maarten, in bijzijn kunstenaars Gustave Nouel en Bikkel.

Hulpactie Kunst & Cultuur Sint Maarten

Op 6 september 2017 beschadigde orkaan Irma 91% van alle gebouwen op Sint Maarten.

Koning Willem Alexander bezocht Sint Maarten om de vernietigende gevolgen te zien en vooral ook om de bewoners persoonlijk te steunen bij deze ramp. Daar liet onze Koning weten dat Sint Maarten altijd in zijn hart zit en dat we in goede en slechte tijden in Nederland klaar staan voor Sint Maarten.

Ook de schade aan kunst- en cultuurcentra is groot. De opbrengst van de hulpactie ‘Kunst en Cultuur Estafette Sint Maarten’, financieel en in natura, is bestemd voor vervanging van vernielde materialen, voor hulp en ondersteuning van kunst- en cultuurcentra, voor hun leerlingen, hun cursussen, opleidingen, uitvoeringen en exposities.

De hulpactie wordt georganiseerd door de vrijwilligersorganisatie Dutch Orange Company B.V. in samenwerking met het Kabinet Gevolmachtigd Minister van Sint Maarten in Nederland, Antilliaanse kunstenaars in Nederland en op Sint Maarten, Hoofd Cultuur van Sint Maarten, National Institute of Arts, Cultureel Centrum en Bibliotheek op Sint Maarten en de Stichting Antilliaans Arubaans Beraad Apeldoorn.

Samen met Caribische kunstenaars is een speciale verjaardagskalender ontwikkeld met afbeeldingen van ‘Vorsten van Oranje’, schilderijen door Gustave Nouel en van glaskunst objecten van Bikkel en Melvin Anderson.

Deze verjaardagskalender wordt gepresenteerd op Koningsdag 2018 en is voor €12,50 verkrijgbaar in het Oranjepark (Aaba stand) en bij het Oranje-Nassau Paviljoen.

Door schenking verkregen unieke glaskunst objecten van Bikkel, Melvin Anderson, Tetterode Glass Studio Amsterdam en kunstwerken van Gustave Nouel en andere kunstenaars zullen op een speciale veiling voor de hulpactie te koop worden aangeboden.

In het Oranje-Nassau Paviljoen vindt u informatie over de actie ‘Kunst en Cultuur Estafette Sint Maarten’.

Donaties Hulpactie Sint Maarten:

IBAN ING bankrekening: NL03 INGB 0006 9038 44
Omschrijving: hulpactie Sint Maarten
T.n.v.: Dutch Orange Company BV

Informatie:

Vragen en contact over mogelijkheden tot deelname aan de hulpactie via website: www.dutchorangecompany.nl

 Informatie

Tijd
13:00 - 13:30
Kinderen
Ja
Prijs
gratis

Kaart