Oranjepark (2)

(Straat)theater en beeldende kunst

   Terug naar oranjepark

(Straat)theater en beeldende kunst

Gerenommeerde gezelschappen of een try out; je komt het zo maar tegen op en naast de wandelpaden van het Oranjepark. Binnen dit thema hebben wij (semi)professionele artiesten gekoppeld aan gezelschappen die het thema verbeelden zoals de Veluwse Autodienst.

Er zijn in de loop van de tijd groepen arbeidsemigranten geweest die zijn gebleven zoals aan mensen uit Nederlands Indië, Turkse, Marokaanse en Antilliaanse arbeiders (lees hier meer over bij St AABA). Maar ook groepen die niet bleven zoals de ‘bleekneusjes’ en lange-termijn toeristen en millitairen. Kortom, geen wonder dat de hedendaagse Apeldoornse samenleving divers is. Een weergave hiervan tref je aan via Afghaanse dans, Turkse saz-muziek en Ebru-kunst. Iraakse hapjes die je niet alleen kunt proeven maar ook samen kunt maken.

Kunst van KihO is er in talloze vormen waarbij het altijd de uitdaging is om kunstenaar en publiek bij elkaar te brengen. Geheel in stijl van het thema is dit jaar gekozen voor veel kleur en levendigheid.

Bijzonder dit jaar is onze samenwerking met Stichting AABA. In Apeldoorn treden ze niet erg op de voorgrond maar dat de Stichting AABA verschil maakt, blijkt wel uit vertrouwde activiteiten als het ‘mixed softballtoernooi i.s.m. Robur ’58 op 2e Pinksterdag. En de vakantie-uitjes naar Juliana Toren en dierenpark De Wissel in Epe. Willen, moeten en kunnen participeren.
Met deze missie is Stichting Antilliaans Arubaans Beraad Apeldoorn in 2004 opgericht voor de emancipatie van de Antilliaanse bevolking (de Cambes gemeenschap) in het algemeen en, in het bijzonder, om samen te werken met andere Apeldoornse organisaties om zo verschillende werelden/culturen bij elkaar te brengen.Programma - (Straat)theater en beeldende kunst

10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00